Chrastivé náušnice

30.01.2011 22:20

Čarujeme s korálky: Chrastivé náušnice

Jistě máte už pečlivě natrénovaná ketlovací očka a tak můžeme přejít na jejich zapracování do šperků. Dneska si ukážeme náušnice, které jsou vhodné pro výraznější typy. Zapomeňte na to, že by vás v těchto chrastících náušnicích někdo přehlédl nebo vás považoval ze šedou myšku.

 

 

 

 

Potřebovat budeme:

  • skleněné korálky – doporučuji sladěné barevné směsy, velice pěkně vypadají voskové perličky
  • ketlovací nýty
  • kousek řetízku s většími očky – používám tzv. adjustový
  • náušnicové zapínání
  • štípačky
  • ketlovací kleště
  • ploché kleště

 

 

 

 

 

Nejprve využijeme znalostí z minulého dílu a připravíme si korálky. Na nýty navlečeme po jednom korálku, zakrátíme na potřebnou délku a vytvarujeme očko jedním ze dvou způsobů z předešlého článku. Při použití stejných komponentů počítejte na celkovou délku náušnice 6,5 cm s 25-30 korálky na jeden kus. Pokud máme hotovo, máme za sebou už polovinu práce. Nyní si připravíme řetízek, na který korálky připevníme. Já zvolila délku 10 řetízkových ok, vy si samozřejmě můžete délku náležitě upravit. Nezapomeňte, že náušnice se obvykle nosí v páru a je žádoucí, aby i ta druhá byla stejně dlouhá :-). Přistoupíme tedy k samotnému naketlování korálků na řetízek. Do kleští vezmeme jednotlivě každý korálek, otevřeme ketlovací očko, prohákneme řetízkovým okem a očko opět uzavřeme. Na každé oko řetízku takhle přiděláme dva až tři korálky. Nakonec na horní konec řetízku přiděláme zapínání a máme hotovo.

 

 

 

 

 

 

Pozor!

 

Ketlovací očko nebo spojovací kroužek otevíráme za pomocí plochých kleští. Konec očka uchopíme do čelistí a drátek vyhneme směrem od sebe. Při zavírání postupujeme opačně. Takto se očko nepoškodí a zůstane pěkně kulaté.

návody ze stránky :  www.mimiangel.cz